Partinytt

Politik, trekamp, sol och bad på Arbetarpartiets sommarläger

Davis Kaza
Publicerad i
#132-133
Lästid 2 min

För andra året i rad genomförde Arbetarpartiet ett sommarläger på Lyckebo sommargård vid Tavelsjön i Umeå. I år satte det fantastiska sommarvädret en riktig guldkant på lägerhelgen och bidrog till att skapa en väldigt bra stämning.

Lägrets röda tråd utgjordes av vår satsning på att etablera Arbetarpartiet runt om i landet. Lördagen inleddes med ett tema som tog upp den politiska bakgrunden till denna satsning – med betoning på sönderfallet för socialdemokratin och detta partis oförmåga att vinna tillbaka arbetarna från SD.

Det politiska temat följdes upp med ett nytt inslag i form av två ”verkstäder” – en skrivarverkstad och en ringarverkstad. Deltagarna i skrivarverkstaden fick lära sig hur man skriver en artikel, och de producerade också ett tiotal artiklar som alla går att läsa i detta nummer av Nya Arbetartidningen. De som deltog i ringarverkstaden kontaktade våra prenumeranter runt om i landet för att bland annat berätta om vår poddradio och några av våra planer för hösten.

Vi hade även ett tema om musikens och sångens roll i att skapa enighet och inspiration inom arbetarrörelsen samt ett tema om huruvida idrotten utgör politikens fördummande fiende. Lägrets avslutande politiska tema tog upp om vår kamp mot islamism och till försvar av ett demokratiskt och sekulärt samhälle. Vi diskuterade om hur denna kamp måste bindas ihop med försvaret av välfärdssamhället och ”klassfrågor” som jobben, lönerna, arbetsmiljön, löntagarnas inflytande på arbetsplatsen, kamp mot lönedumpning och kamp mot bemanningsföretag.

Förutom de politiska inslagen blev det givetvis också tid över till bad, bastu, trekamp, korvgrillning och fotboll. Lördagkvällen avrundades med att duon Gunnar & Johan satt och ”jammade” med gitarr och sång.

Davis Kaza

Redaktör

Lämna en kommentar