Slagserien

Hyzterin kring Zlatan-ztatyn

Zlagzerien i nummer 138

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#138
Lästid 2 min

Såvida du inte levt i medieskugga på sistone så har du garanterat noterat att Zlatan Ibrahimovic varit i ropet på sistone. I oktober avtäcktes en staty av Zlatan vid Malmö FF-stadion. Kort därefter blev det känt att Zlatan även valt att investera sina miljoner genom att köpa 25 % av Malmö FF:s konkurrenter Hammarby IF. Detta har skapat total hysteri på tidningen Sydsvenskan.

Den 28 november hade Sydsvenskan ägnat förstasidan samt två hela uppslag åt Zlatans affärer. Tidningen hade fått besvikna kommentarer från Malmös högsta politiker (!) samt låtit en ekonomiprofessor (!) analysera affären. Och vad handlade den dagens ledare om? Någon av vår tids ödesfrågor? Nix pix.

Den handlade om Zlatans affärer, såklart…

Men det fanns mer. En annan som uttryckte stor besvikelse var den förre Malmö FF-stjärnan Anders Andersson.

”I affärsvärlden är det ju så, man måste handla med hjärna och inte med hjärta. Det är stora profiler som gått in i klubbar som de älskar, för att de älskar klubben”, säger Andersson och fortsätter: ”Han har ett arv härifrån, en hel stad är stolt över honom och det borde betyda något för honom, men det verkar det inte göra.”

Viktig information till Anders Andersson:
1. Elitidrottsvärlden är en del av affärsvärlden.
2. Idrottare som blir stora är inte per automatik idealister…

Hur har det gått för den del av Zlatan som är kvar i Malmö FF-land, dvs statyn? Inget vidare! Den storvulna statyn har utsatts för diverse former av skadegörelse vid ett flertal tillfällen sedan Zlatans Hammarbyaffärer offentliggjordes. Bland annat har den dekorerats med en toalettsits…

Hur kommenterar då Zlatan frågan om sina relationer med Malmö FF? ”Jag tror att de i Malmö respekterar det här.”, ”Jag tror att de i Malmö är glada för min skull.” Ztorhetzvanzinne?

Vi avslutar zlagzerien med ett litet tips till folk som är förtjusta i att resa statyer: Det kanske kan finnas en poäng i att avvakta tills föremålet för statyn har tackat för kaffet, tagit på sig träfracken, kilat vidare osv. Så att man har facit i hand…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.