Partinytt

Vinterläger och föreläsning med integrationspolisen Ulf Boström

Foto: Thomas Ivert
Davis Kaza
Publicerad i
#140
Lästid 2 min

Arbetarpartiet genomförde ett vinterläger i Umeå den 4-5 januari. Totalt deltog ett 30-tal medlemmar med inbjudna vänner och bekanta. Den stora uppgiften, som gick som en röd tråd genom vad som sades på lägret, handlade om vår satsning på att skapa en veckotidning på nätet med riksspridning – på vars hemsida det även ingår poddradio, blogg, rapporter Sverige runt, tips på goda dokumentärer samt (i slutet av året) även webb-TV.

Lägret inleddes med en utblick över världen och den början till pånyttfödelse av arbetarnas kamp som kan skönjas i länder som Chile, Iran, Hongkong, USA och Frankrike. Det är i slutänden de stora globala händelserna som även påverkar utvecklingen i Sverige och vi måste sträva efter att lyfta blicken mot dessa. Detta samtidigt som vår satsning på en veckotidning på nätet utgör ett sätt för oss att kunna nå ut över Sverige med parollen ”Varken SD eller S – vi behöver ett riktigt arbetarparti”. Vår stora uppgift under åren 2020 och 2021 handlar om att värva prenumeranter så att vi kan passera gränsen för att få rätt till presstöd.

Höjdpunkten under vinterlägrets andra dag utgjordes av en offentlig föreläsning med vår gäst Ulf Boström – Sveriges ende integrationspolis. Ulf arbetar främst i Göteborgs utsatta områden, där 184 olika nationaliteter finns representerade. Han betonade gång på gång att en av hans viktigaste uppgifter är att berätta om de svenska grundlagarna, som utgör grunden för den svenska demokratin, för dessa grupper. Det handlar om yttrandefriheten, tryckfriheten, regeringsformen och successionsordningen.

Ulf berättade också om svårigheterna en integrationspolis möter i det nya Sverige som präglas av skjutningar, sprängningar, religiös extremism och organiserad brottslighet. Medan den politiska debatten alltmer handlar om krav på fler poliser och ”hårdare tag” vill Ulf lyfta fram behovet av närhet och dialog för att långsiktigt kunna bygga upp ett förtroende med de boende i de utsatta områdena. På så sätt arbetar han själv och så arbetade också många kvarterspoliser en gång i tiden.

Föreläsningen var välbesökt och det var många som ville ställa frågor till Ulf.

Davis Kaza

Redaktör

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.