Göteborg

Demonstration mot vårdnedskärningar i Göteborg

Foto: Faksimil SVT Play
Frank Pettersson
Publicerad i
#140
Lästid 1 min

I Göteborg genomfördes en demonstration mot nedskärningar i sjukvården före jul. Liksom i Stockholm var det vårdpersonal som tillsammans tog strid mot nya varsel inom vården. 

Det är bland annat 400 tjänster som ska tas bort på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Lucille M’boge Fredriksson, barnmorska inom förlossningsvården, kommenterar situationen på följande sätt till SVT Väst:

– Patientsäkerheten hotas, vi går på knäna som personal. Patienterna ska känna sig trygga och säkra när de kommer till oss, och det är inte alltid så idag.

Det var ett 50-tal personer som deltog i protesten. En av dem, specialistläkaren Sven Svedmyr, menar att ”personalen blir enormt pressad av dagens sjukvård. Man blir frustrerade när man anstränger sig och anstränger sig men så kommer hela tiden nya nödåtgärder som slår sönder det som man har byggt upp och försöker upprätthålla.”

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.