Slagserien

Trump, öknamn och SD-bedragare

Slagserien i nummer 141

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#141
Lästid 2 min

Pete.. Boot-edge-edge?

En uppsjö kandidater tävlar om att få bli demokraternas motkandidat mot Donald Trump i höstens presidentval i USA. The Donald har, sin vana trogen, givetvis hittat på öknamn åt alla sina presumtiva motståndare bland demokraterna.

Alfred E. Neumann och Pete Buttigieg

■ Bernie Sanders har blivit Crazy Bernie, eftersom att Trump tycker att saker som skattefinansierad sjukvård åt alla och avgiftsfria universitet är ren galenskap.

■ Joe Biden, som i många debatter gett ett lite sömnigt intryck, har förärats med namnet Sleepy Joe.

■ Ekonomiprofessorn Elisabeth Warren, som felaktigt har uppgett att hon är cherokee-indian, blev ”fake Pocahontas”.

■ Den äppelkindade unge presidentkandidaten Pete Buttigieg, vars namn är omöjligt att uttala, fick namnet ”Alfred E Neumann” efter karaktären i serietidningen Mad.

På redaktionen tycker vi dock inte att namnen inte har samma ”schwung” som 2016.

Inget går helt enkelt upp emot ”Lyin’ Ted” och ”Crooked Hillary”

Överdriven självbild?

Trump har också för vana att ge sig själv smeknamn. Vad sägs om “America’s Greatest President” eller ”Your favorite president”? Nyligen kallade han sig även för ”The chosen one”. Trump menade att han var utvald att sätta stopp för kinesernas fördelar mot USA när det gäller handelsvillkor.  

När det gäller Trump är träffsäkerheten större när han talar om andra än om sig själv…

Omdömeslös SD-are

I dagarna inleds en rättegång mot fd SD-riksdagsmannen Stefan Jakobsson. Jakobsson står åtalad för bedrägeri efter att ha låtit skattebetalarna finansiera besök på nattklubbar, privata fester, långa taxiresor till hockey-matcher samt semesterresor. Skandalen uppdagades redan innan valet 2018 och ledde till att Jakobsson petades från SD:s riksdagslista. Istället fick han jobb på SD:s kansli.

Jakobssons försvar är att en riksdagsman arbetar 24 timmar om dygnet. Han menar att han diskuterat politik på de fester och matcher som han besökt och att resorna därför skett i tjänsten. Åklagaren menar dock är detta resonemang är orimligt. Det skulle innebära att alla riksdagsmän i så fall skulle kunna ta ut ersättning för allt de gjorde vid alla tillfällen.

Vill det sig illa kan det bli fängelse för Stefan Jakobsson. Eller ”Crooked Lyin’ Stefan” som Trump skulle ha kallat honom…

Lämna en kommentar