Internationellt

Bernie Sanders vann stort i Nevada

Bernie Sanders talar på en gymnasieskola i Las Vegas, Nevada. Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)
Donald Rosendahl
Publicerad i
#142
Lästid 1 min

Bernie Sanders vann stort då Demokraterna i Nevada höll nomineringsval förra helgen.

Detta innebär att Sanders vunnit två av tre val inom Demokraterna. I Iowa förlorade Sanders knappt mot Pete Butigieg i ett annars rörigt nomineringsmöte. I New Hampshire blev utgången den omvända – Sanders tog en knapp seger före Buttigieg.

Men så kom då valet i Nevada, där Sanders segrade stort över sina motståndare. Bernie Sanders fick hela 46 procent av rösterna, före Joe Biden på 20,2 procent och Pete Buttigieg på 14,3 procent. Elisabeth Warren fick 9,7 procent, följd av Tom Steyr och Amy Klobuchar på 4,7 respektive 4,2 procent.

Valundersökningarna visade att Bernie Sanders fick starkt bland de latinamerikanska väljarna, som gav honom över 50 procent av rösterna.

Nästa viktiga primärval för Demokraterna blir den 3 mars – den så kallade ”Super-Tisdagen”. Det valet kommer att bli väldigt betydelsefullt eftersom över tio delstater, inklusive Texas och Kalifornien, går till val för att utse sina kandidater. Går Bernie Sanders segrande ur ”Super Tuesday” lutar det allt mer mot att vi i höstens presidentval kan stå mellan Donald Trump och Bernie Sanders.

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.