Vi tipsar

Flera lärorika och skrämmande artiklar om coronaviruset

Foto: Olga Lionart / Pixabay
Veckans Nyheter
Publicerad i
Lästid 1 min

Vi tipsar här om fyra olika artiklar rörande coronaviruset (SARS-CoV-2).

1. Sverige kan lära sig av Sydkorea

Den första artikeln är från tidningen Science och handlar om hur Sydkorea lyckades bekämpa utbrottet av coronavirus i landet utan att tvingas till en total nedstängning av samhället på det sätt som kinesiska myndigheter gjorde. Se länk: https://www.sciencemag.org/news/2020/03/coronavirus-cases-have-dropped-sharply-south-korea-whats-secret-its-success
OBS! Artikeln är på engelska.

2. Sjukvården i Region Stockholm styrs nu efter militär modell lånad från Nato

Den andra artikel vi vill tipsa om handlar om hur Karolinska sjukhuset i Stockholm förbereder sig för en väntad ökning av antalet coronasmittade patienter som kräver sjukhusvård i helgen. Se länk: https://www.dn.se/nyheter/sverige/karolinska-gar-in-i-militar-styrning-rustar-for-kraftig-okning-av-smittade/

3. Nyliberal nedskärningspolitik har minskat antalet intensivvårdsplatser från 4 300 till 526!

Den tredje artikeln är en debattartikel som handlar om bristen på intensivvårdsplatser inom den svenska sjukvården. Artikeln är skriven av en doktorand i historia vid Lunds universitet. Se länk: https://www.gp.se/debatt/sveriges-skriande-brist-p%C3%A5-intensivv%C3%A5rd-nyliberalismens-fel-1.25530666

4. Den brittiska regeringen planerar för att 80 procent av befolkningen kommer att smittas och en halv miljon dö

Den fjärde artikeln vi vill tipsa om är tidningen The Guardians avslöjande om den skrämmande förväntande utvecklingen av coronaviruset i Storbritannien. Se länk: https://www.theguardian.com/world/2020/mar/15/uk-coronavirus-crisis-to-last-until-spring-2021-and-could-see-79m-hospitalised

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.