Tierp

Moderat i Tierp: ”Putta ut de sjuka och äldre för att göra processen kort”

Tomas Westerström
Publicerad i
#144
Lästid 1 min

En av de viktigaste frågorna som ställs av Coronaviruset framfart är hur man bäst ska skydda äldre och personer som har underliggande sjukdomar. Som alla säkert vet vid det här laget är det dessa som löper störst risk att bli svårt sjuka, och löper störst risk att dö, av Coronaviruset.

Besöksförbud har införts på såväl äldreboenden som vårdavdelningar på sjukhus. Fackförbundet Kommunal kräver att smittade ska skiljas från icke-smittade på äldreboendena. Detta måste verkställas omgående.

Dessvärre är det inte alla som är måna om att rädda livet på de som tillhör de s k riskgrupperna. En av dessa är Emma Lokander, ordförande för Moderaterna i Tierps kommun samt ledamot i kommunfullmäktige och ersättare i kommunstyrelsen. I en konversation på facebook skriver Emma Lokander följande: ”Vi kanske borde putta ut de sjuka och äldre för att göra processen kort?”. Lokanders attityd står i bjärt kontrast mot partiledare Ulf Kristersson som bland annat sagt att äldreboenden och hemtjänsten är ”där vi allra minst vill ha smittan”.

Vi får hoppas att det är Kristerssons attityd, och inte den cynism som Emma Lokander i Tierp ger uttryck för, som utgör normen inom M.

Tomas Westerström

Undersköterska

Lämna en kommentar