Internationellt

En bilkaravan på 1 maj i Oakland, Kalifornien

En av bilarna i 1 maj-karavanen i Oakland, Kalifornien. Foto: John Reimann
Davis Kaza
Publicerad i
#145
Lästid 1 min

Här nedan kan du se en kort video från Oakland, Kalifornien, där årets demonstration på 1 maj arrangerades i form av en bilkaravan. Videon har spelats in av John Reimann, en pensionerad snickare och socialist som bor i Oakland.

Reimanns video avslutas med en uppmaning att stödja alla de arbetare som jobbar under osäkra förhållanden, men i synnerhet de inom köttpackningsindustrin. Han anser att det behövs en ny medborgarrättsrörelse för att stödja dessa arbetare, som drabbats hårt av coronaviruset till följd av arbetsgivarnas bristande säkerhetsåtgärder.

– Liknande bilkaravaner behövs för att stötta köttpackningsarbetare som tar strid för bättre arbetsförhållanden över hela USA, menar John Reimann. Om detta innebär att arbetarna måste lägga ned arbetet för att få igenom sina krav så får det vara så.

– Det är det enda sättet att slå tillbaka mot de högerextremister och vetenskapsförnekare som vill att samhället ska öppnas direkt, fortsätter Reimann. Det är samma personer som sätter sin egen vilja att klippa håret eller köpa en hamburgare över människoliv.

Du kan se videon nedan. Det talade språket är engelska.

YouTube player

Davis Kaza

Redaktör

Lämna en kommentar