Slagserien

Spelbolag, matchfixning och VM ’94

Slagserien i nummer 145

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#145
Lästid 2 min

Miljontals kronor spelades på möte mellan division 4-lag

▶ En följd av coronapandemin är att i princip all idrott i världen har stoppats. Detta har skapat kris hos spelbolagen – för hur ska man kunna spela bort sina pengar på tipset om det inte finns några matcher att spela? Ja, man letar givetvis upp de matcher som faktiskt spelas. Och spelas fotboll trots corona gör det i Sverige och Vitryssland. I början av april satsade således spelare från hela världen mångmiljonbelopp på utgången i rysarmötet mellan division 4-lagen Byttorps IF och Södra Vings IF, som gick av stapeln i en liten inomhushall utanför Borås. Spelandet på matchen beräknas ha omsatt 37 miljoner kronor.

Nämnde vi förresten att det handlade om en träningsmatch…

Livesändning och matchfixning

▶ Med både reserestriktioner och begränsningen på att max 50 individer får samlas är det givetvis svårt att åka till exempelvis Borås för att se fotboll live. In kommer då givetvis den moderna tekniken. Den som inte kunde ta sig till hallen i Borås kunde istället se en livesändning på Bet365:s hemsida. I sociala medier jublades det över Byttorps 1-0-mål.

Miljonbeloppen som spelas innebär även att rykten om matchfixning och annat kommit igång. Polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet har kopplats in.

Man har sett kriminella nätverk inom matchfixningsbranschen rikta in sig mot spelet på division 4-matcher i Sverige…

Återuppleva bronsmatchen från 1994

Alla inställda matcher och idrottsevenemang verkar ha skapat panik hos sportjournalister och sportproducenter på TV. Vad ska de nu sända på TV? Inte ens OS och fotbolls-EM blir av. Misströsta icke. Nöden är uppfinningarnas moder. Om det inte går att livesända sport – varför inte sända lite gamla matcher som alla redan har sett!

Det är precis vad SVT gjort – de har sänt alla Sveriges matcher från VM i USA 1994 igen. Inklusive bronsmatchen…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.