Umeå

Vårdförbundet i Västerbotten demonstrerade – men utan att informera medlemmarna

Foto: Faksimil SVT Västerbotten
Marika Atlegrim
Publicerad i
#146
Lästid 1 min

Utan annonsering eller mobilisering i form av kontakter med Naturvetare, Kommunalare och för övrigt medlemmar inom Vårdförbundet, bestämde sig styrelsen i Vårdförbundet i Västerbotten för att demonstrera genom Umeå den 18 maj. Kraven gällde fyra veckors semester under juni-augusti.

Ett tjugotal personer gick med två meters lucka från Umeå centrum upp till Regionens hus vid Norrlands Universitetssjukhus (NUS), där ett brev skulle överlämnas till någon politiker i Hälso- och sjukvårdsnämnden.

Vårdförbundet är missnöjda med att semestrar läggs ut i september utan kompensation, och som skylls på ”coronan”, men som egentligen är ett flera år gammalt problem som har med den undermåliga (sommar-) bemanningen att göra, och som återkommer år efter år i Västerbotten – som är sämst i landet!

Löneutvecklingen har varit dålig i Västerbotten och man har varit dålig på att rekrytera och att behålla personal, och ge bra villkor som får personalen att vilja stanna kvar. Vårdförbundet krävde också att få diskutera sin arbetsmiljö med politikerna och garanteras tillräckliga resurser. De underströk också att personal inte ska riskera att bli sjuka på arbetsplatsen.

Bra krav, men som hade varit ännu bättre om vi som jobbar på Nus hade känt till att demonstrationen skulle bli av…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.