Slagserien

Influencers, Bolsonaro och Johansson

En bild från Bianca Ingrossos och hennes partajande vänner. Foto: Pixaby / newgirl
Veckans Nyheter
Publicerad i
#148
Lästid 2 min

De kallas influencers av en anledning…

Första helgen i Juli bestämde sig ett antal så kallade influencers, bland annat Bianca Ingrosso, att det var dags att dra till Båstad och partaja loss. Hela kalaset finns att beskåda på Youtube och man slås av att ingen i sällskapet på minst ett 20-tal personer beter sig som om att det fortfarande pågår en pandemi. Säkerhetsavstånd ägnas det inte en tanke åt, och att dela bestick med varann under middan verkar inte vara några bekymmer.

Denna brist på social distansering har lett till kritik på sociala medier. Vilket är rimligt. Dessa ”influencers” följs av en stor publik. Bara Bianca Ingrosso har i skrivande stund 352 000 följare på sin Youtube-kanal. En annan influencer i sällskapet, Chloe Schuterman, betraktar den rimliga kritiken som ”hat”, och avslutar en kommentar med ”Sprid kärlek istället för hat.”

Det bästa vore dock om folk kunde koncentrera sig på att inte sprida Corona…

….vilket för oss över till…

Brasiliens president Jair Bolsonaro, som är ökänd för att vara synnerligen obrydd över coronapandemin. Brasilien är ett av världens värst drabbade länder. I absoluta tal ligger man på andra plats(efter USA) både vad gäller bekräftade smittade och dödsfall. Bolsonaro har till och med varit så stark motståndare till nedstängningar att han i mitten av april avskedade sin hälsominster för att denne uttryckte stöd för nedstängningar. Tisdagen den 7 juli bekräftades att Bolsonaro, vars privata leverne gått hand i hand med sin slapphänta attityd mot pandemin i egenskap av president, själv smittats av Corona.

What goes around, comes around…

Blott Sverige svenska ministrar har

Frågor kring migration är kanske vår tids mest infekterade och omdebatterade. Och med anledning av de strandade migrationsförhandlingarna mellan S och M finns det all anledning att frågan debatteras. Varför inte en debatt mellan Morgan Johansson(S), justitie- och migrationsminister, och Maria Malmer Stenergard(M), migrations- och försäkringspolitisk talesperson? Tisdag den 7 juli fick alla som såg SVT:s Morgonstudion vara med om en minst sagt bisarr händelse. Dessa två personer fanns i studion, samtidigt, för att prata om denna fråga. Dock blev det aldrig någon debatt, eftersom Morgan Johansson krävt att få slippa debattera mot Moderaterna. Istället fick Morgan Johansson bli intervjuad, och passade på att rikta kängor mot Moderaterna, som inte hade möjlighet att besvara kritiken…..

Och karln är alltså den minister som ansvarar för frågan…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.