Slagserien

Drogögon, klaner och klandervärda politiker

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#150
Lästid 2 min

Drogögon mitt i ansiktet…

I början av september kom rapporter om hur f.d statsminister Fredrik Reinfeldts son Erik Reinfeldt dömts för narkotikabrott. I november förra året greps Erik av polis, naken och påtänd, i en hiss. Vid en genomsökning av hans bostad hittade polisen narkotika och 5 000 kr i kontanter.

Senare gjordes en husrannsakan i Fredrik Reinfeldts bostad där polisen fann ytterligare 5 000 kr i kontanter, och mer narkotika. Erik Reinfeldt dömdes till 120 dagsböter för narkotikainnehav.

Fredrik Reinfeldt har alltså en son….med drogögon…mitt i ansiktet…

YouTube player

Sent ska syndaren vakna

Frågan om klanbaserade kriminella nätverk har slagit ner som en bomb de senaste veckorna och är något som alla medier tävlar om att vara mest insatta i. Men så har det inte alltid varit. Per Brinkemo, Sveriges kanske mest namnkunnige expert på klanstrukturer, blev tillsammans med andra medverkande i antologin ”Klanen” sågade jäms med fotknölarna när den recenserades i Aftonbladet så sent som i november 2018.

Recensionen, som är en politiskt motiverad totalsågning, avslutas med följande rader:
”Det är bara att konstatera. Timbro har gett ut ytterligare en kulturrasistisk bok som kommer tjäna nationalistiska och främlingsfientliga krafter.”

Spola fram bandet till den 10 september i år, och Aftonbladets ledare – med rubriken ”Vänstern får inte skoja bort klanerna och hedersvåldet” – förklarar att frågan om klaner måste tas på allvar.

Dagen efter intervjuar de Per Brinkemo, i egenskap av ”klanexpert”. Sent ska syndaren vakna…

I rättvisans namn

Apropå mediernas rapportering så är den väldigt ofta selektiv när det gäller politiska företrädare som på ett eller annat sätt gjort något klandervärt. Politiker från SD som avslöjas med rasistiska uttalanden slås alltid upp stort.

Här i Slagserien missar vi inte chansen att uppmärksamma att Dennis Askling, gruppledare för SD i Haninge, använder sig av den nazistiska hälsningsfrasen ”hell seger” i privata konversationer.

Men vi låter inte heller andra partier komma undan. Med långt värre handlingar än ord. Det är till exempel långt mindre känt att en 40-årig kvinna som haft politiska uppdrag för Socialdemokraterna sitter häktad för mord, stöld och bedrägeri. Eller att en socialdemokratisk förtroendevald i Kiruna dömdes till livstids fängelse och utvisning för att ha mördat sin fru så sent som i somras.

Detta har ytterst få av de traditionella medierna nämnt i rapporteringen. Snacka om att sila mygg och svälja kameler…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.