Nöje

Filmtips: En postapokalyptisk dystopi för mörka höstkvällar

Foto: Pressbild / The Road
Christopher Jarvis
Publicerad i
#152
Lästid 1 min

The Road är en dystopisk film från 2009 baserad på en bästsäljande roman av Cormac McCarthy. Filmens huvudroll spelas av Viggo Mortensen och i övriga roller kan vi bland annat se Robert Duvall och Charlize Theron.

Filmen utspelar sig i ett framtida postapokalyptiskt USA präglat av miljöförstöring, svält, kollapsad infrastruktur och barbari. Berättelsen kretsar kring en far (spelad av Viggo Mortensen) och hans son som kämpar för att överleva i denna brutala miljö. De faror som hotar dessa är kriminella ligor som plundrar och mördar och den ständigt hotande svälten. Under filmens gång får de se mycket död, svält och elände. Bristen på mat har gjort att vissa till och med hemfaller åt kannibalism.

Detta är verkligen ingen feelgood-film. Jag tycker dock att det är en väldigt bra film och jag rekommenderar den för alla som kan uppskatta mörka framtidsskildringar.

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.