Umeå

Manifestation i Umeå mot terrorism, till yttrandefrihetens försvar – och för att hedra de som dödats i Frankrike

Foto: Marika Atlegrim
Veckans Nyheter
Publicerad i
#152
Lästid 1 min

Ett nytt bestialiskt terrordåd genomfördes torsdagen den 29 oktober i den franska staden Nice.

Det känns viktigt att alla får veta att det hölls en manifestation på Rådhustorget i Umeå lördagen den 24 oktober. Manifestationens syfte var att ta avstånd från terrorism och att uppmana alla att stå upp för yttrandefriheten. Manifestationen syftade även till att hedra minnet av den franske läraren Samuel Paty. Denne mördades på det mest brutala sätt för att han hade undervisat sina elever om yttrandefriheten och dess värde.

Vi vill återigen betona att manifestationen känns extra viktig att påminna om nu – efter det bestialiska dådet vid en katedral i den franska staden Nice och det terrordåd som utfördes i den österrikiska huvudstaden Wien.

Talade på mötet gjorde Michel Gautier, Elmer Eriksson och Peder Westerberg. Konferencier var Davis Kaza. Gautier talade som privatperson från Frankrike. Eriksson, Westerberg och Kaza deltog som representanter för Moderaterna, Liberalerna och Arbetarpartiet.

(Socialdemokraterna var inbjudna men kunde inte delta.)

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.