Slagserien

Fester, brännvinsadvokater och CUF

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#153
Lästid 2 min

Efter oss syndafloden – del ett

Du har väl inte undgått att det kan vara en bra idé att inte träffa folk i onödan? Bra! Några som dock lyckats undgå detta är ett antal sköterskestudenter i Umeå som planerade att ordna en fest för ca 50 personer. De som ville gå på festen uppmanades att ta coronatester både före och efter festen för att få delta. Det faktum att testkapaciteten är begränsad tycks inte ha slagit festarrangörerna.

Vad som verkligen skulle behöva testas är festarrangörernas omdöme…

Efter oss syndafloden – del två

Ett annat ”listigt” knep för att festa på som vanligt trots pandemin kommer från krogen Monkybar i centrala Stockholm. Vad tar man sig till när det råder förbud mot alkoholförsäljning efter kl 22? Man arrangerar såklart en fest som börjar redan kl 15! Andreas Thyr, driftansvarig på krogen, meddelade till Aftonbladet att ”Inget vi gör bryter mot några regler”, vilket mycket väl kan vara korrekt i sak.

Här snackar vi brännvinsadvokatyr – bokstavligen…

Nostalgiska Centerextremister

Centerns ungdomsförbund (CUF) har försökt damma av den gamla sloganen ”Fuck facket 4-ever” från 2010. Nu hade de den kortare formuleringen ”Fuck facken”. Tydligen var det vissa fackförbunds strejkvarsel (som aldrig verkställdes) i avtalsförhandlingarna som fick CUF att se rött.

CUF:s brist på nytänkande är bedrövlig – de dammar av en slogan från 2010 för en arbetsmarknadspolitik från 1800-talet.

Sad…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.