Partinytt

Partinytt vecka 49

Vi har gett ut en ny tidning. Du som har loggat in vet att den ena av de två huvudartiklarna handlar om ifall trumpismen kan leva vidare utan Donald Trump. Den andra huvudartikeln handlar om att Socialdemokraterna bäddar för en moderatledd regering efter valet 2022. Dessa två artiklar utgör inläsningsmaterialet inför veckans arbetsmöten. Tillsammans ger de en bild av de snabba och djupgående förändringar som sker globalt och i Sverige samt de ökande spänningar som följer i dessa förändringars spår.

Prenumerationsarbetet. När det gäller partiarbetet kommer detta att präglas av vår kampanj för att ge bort gåvoprenumerationer som julklappar. Vi måste göra vårt bästa för att få vänner och bekanta att välja Nya Arbetartidningen både för dess allmänbildande innehåll och den ideologiska grund på vilken tidningen står.

Vi har tre veckor och två dagar på oss under vilka vi kan värva prenumeranter – före jul. Vi ber alla att göra sitt bästa för att sprida tidningen i form av julklappar. Du som inte tycker dig ha en enda att ge denna julklapp till kan, som vanligt, betala in en slant så att någon annan som har många personer till vilka de kan ge julklappar får hjälp med finansieringen av dessa.

Arbetarpartiets Vinterläger. Det är fem veckor och fyra dagar kvar till Vinterlägret lördagen den 9 januari 2021. Anmäl dig under denna vecka på medlemsmötena eller genom att ringa 090-19 47 34. Och kom ihåg: du som hade påbörjat en prenumerantvärvning före jul, men som inte hann ta denna i hamn, ska inte lägga ned projektet. Istället ska du omvandla julklappen till en ”trettondagspresent”. Den slutliga sammanräkningen av ”julklapparna” sker dagen före vinterlägret.

Örebro, Umeå, Sundsvall, Holmsund och London. Artiklarna i de två senaste numren av Nya Arbetartidningen har skrivits av personer som kommer från vitt skilda håll. Alltifrån Holmsund – till London. Redaktionen riktar ett tack till er alla.

Nya material
* Två bloggar där vi jämför Ulrika Edman, f.d. gruppledare för Vänsterpartiet i Umeå, och Donald Trump. Det handlar först om likheterna mellan Edman och Trump (båda vägrar lämna sina uppdrag). Sedan om skillnaderna (Trump har sagt att han kommer lämna Vita Huset). Läs blogginläggen här och här.

* Interpellation (fråga) till Umeå kommunfullmäktige. Inspektionen för vård och omsorg presenterade nyligen en rapport där de kritiserar samtliga 21 regioner i Sverige för sin bristfälliga hantering av coronapatienter på särskilda boenden för äldre. Vi frågar äldrenämndens ordförande hur Umeå kommun hanterat situationen. Ladda ned interpellationen här.

* Nytt poddavsnitt. I den senaste podden pratar vi om varför Socialdemokraterna har bäddat för en moderatledd regering efter nästa val. Lyssna på podden här.

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.