Inrikes

Vågar Vänsterpartiet verkställa sitt hot om misstroendevotum?

Vågar nya V-ledaren Nooshi Dadgostar verkställa hotet om ett misstroendevotum? Foto: Jessica Segerberg / Vänsterpartiet
Tomas Westerström
Publicerad i
#154
Lästid 1 min

Vänsterpartiet har flera gånger hotat med att rikta ett misstroendevotum mot regeringen om den lagstiftar om försämrad anställningstrygghet. Tidigare har V sagt att regeringen måste ta hänsyn till hela LO när en ny lag ska stiftas.

Dagen efter att IF Metall och Kommunal anslöt sig till uppgörelsen mellan Svenskt Näringsliv och PTK beslutade partistyrelse i V att hotet om misstroendevotum står fast. Inför partistyrelsemötet hade ett upprop från över 300 medlemmar överlämnats med kravet att partiet skulle stå fast vid hotet om misstroende. Men frågan är hur allvarligt menat Vänsterpartiets hot om ett misstroendevotum egentligen är efter att IF Metall och Kommunal har anslutit sig?

Vänsterpartiets tuffa attityd baserades på att LO skulle agera enat – för eller emot uppgörelsen mellan Svenskt Näringsliv och PTK. När LO nu har splittrats innebär detta ett stort dilemma för ledningen i Vänsterpartiet.

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.