Poddradio

060. Coronapandemin och konspirationsteorierna

Symbolen för det hemliga sällskapet Illuminati - en "favorit" bland många konspirationsteoretiker. Foto: Michael Knoll / Pixabay
Veckans Nyheter
Publicerad i
Lästid 1 min

Vid alla större händelser och kriser i världen brukar en rad konspirationsteorier frodas, som exempelvis kring attackerna mot World Trade Center den 11 september 2001. Coronapandemin har utlöst en kris som påverkar alla världens 7,8 miljarder invånare – och har naturligtvis också gett upphov till en rad konspirationer. Jan Hägglund resonerar kring varför människor dras till konspirationsteorier och de negativa konsekvenser – både politiskt och för folkhälsan – som dessa konspirationer riskerar att få.

Gillar du podden? Swisha oss då ett bidrag på 123 504 71 05!

Använd spelaren ovan för att lyssna på avsnittet. Vill du hellre lyssna i din mobiltelefon så hittar du oss även på iTunes (klicka här), Spotify (klicka här) eller i andra appar för poddar.

Lämna en kommentar