Kultur, nöje och vetenskap

Fröknäcke som du inte kan misslyckas med

Foto: Siv Sandström
Siv Sandström
Publicerad i
#155
Lästid 1 min

Här kommer ett enkelt och nyttigt recept på fröknäcke som det ska mycket till för att du ska misslyckas med. Det är gott att äta med lite smör och ost på.

Ingredienser

2,5 dl blandade frön, t ex solrosfrön, pumpakärnor och sesamfrön
1,5 dl chia-, lin- eller psylliumfrön
2 dl majsmjöl
1 tsk salt
2 dl hett vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sedan på vattnet. Rör till en jämn smet.
  3. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper på.
  4. Tryck ut smeten tunt med blöta händer. Du ska täcka det mesta av plåten men utan att det blir några hål.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme.
  6. Bryt sönder i bitar i önskad storlek
×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.