Arbetsplatsrapporter

Vi fick vaccinera oss mot covid-19

Personal inom äldreomsorgen hör till de första att få vaccinet mot covid-19. Foto: Steven Cornfield / Unsplash.com
Lena Lindström
Publicerad i
#155
Lästid 1 min

Jag jobbar på ett äldreboende som var bland de första i Umeå att få ta det omtalade vaccinet mot covid-19. 

Vi fick inte så lång betänketid innan det blev dags för personalen att ta det. Det kom ett dokument till vår mail där det stod om vaccinet och eventuella biverkningar dagen före den stora dagen. Brukarna hade fått vaccinera sig veckan före.

Vaccinationsdagen kom. Vi började tidigt på morgonen. Först ut var den lediga personalen. Det var ovanligt att se sina arbetskamrater i civila kläder. Det blev kö och efter sticket skulle vi vänta en kvart för att upptäcka eventuella reaktioner. Resten av dagen fick de som var i tjänst ta vaccinsprutan.

Det ska vara tre veckor mellan de två sprutorna, så i slutet av januari kommer nästa. Det kommer att bli en dag att minnas!

Lämna en kommentar