Kultur, nöje och vetenskap

Hemmagjord Snickers

Hemmagjord Snickers är superenkelt - du behöver inte ens använda ugnen! Foto: Siv Sandström
Siv Sandström
Publicerad i
#156
Lästid 1 min

Om du inte vill köpa färdig Snickers på affären så går det faktiskt även att baka själv hemma. Det är enkelt och gott – och du behöver inte ens använda ugnen!

Ingredienser

1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 burk jordnötssmör
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
9 dl cornflakes
250 g mörk eller ljus blockchoklad

Gör så här

1. Blanda socker, sirap och jordnötssmör i en kastrull och koka ihop till en massa. OBS! Koka endast en kort stund och rör hela tiden – annars bränner det fast!
2. Krossa cornflakesen och blanda med vaniljsocker och kokos.
3. Häll över krosset till kastrullen och rör om allt.
4. Bred ut massan i en långpanna med bakplåtspapper. Det ska bli ett 1-2 cm tjockt lager. OBS! Massan är varm – du kan därför lägga ett bakplåtspapper ovanpå och trycka ut massan med en kavel.
5. Låt svalna en stund.
6. Smält blockchokladen i ett vattenbad och ringla ut chokladen över massan.
7. Smeta ut chokladen till ett jämnt lager.
8. Gör eventuellt lite mönster med en gaffel och ställ kallt tills chokladen stelnat.
9. Skär i rutor och mumsa på eller frys in!

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.