Slagserien

AI, slagsmål och snöstorm

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#156
Lästid 2 min

Den nya tekniken slår till igen…

▶ I sändningar från SVT:s lokala nyheter i Skåne har textningen förbryllat många. Vad sägs om rader som t.ex. ”…vaccinerades mot kor vid 19”, ”…patienter med korven 19” eller ”…som vi berättade igår vill många vårdanställda i Burlövs kommun inte vaccinera sig mot Coop vid 19”.

Nej, det är ingen anställd på SVT som ”skojat till det”. Det är helt enkelt så att texten skapas av ett dataprogram som analyserar vad som sägs i sändningarna och ser till att texten hamnar på skärmen. Alltså en form av så kallad AI, ”artificiell intelligens”.

Kanske snarare ”artificiell inkompentens”…

Idrotten förbrödrar?

▶ Det gick vilt till i skidspåret under världscupen i Lahtis. Det var under upploppet på herrstafetten i längdåkning som finnen Joni Mäki bytte spår för att hindra ryssen Aleksandr Bolsjunovs framfart. Bolsjunov blev heligt förbannad över detta fula tilltag och drämde till Mäki med skidstaven. Detta var dock inte nog. När Mäki sedan gått i mål tog Bolsjunov full fart på skidorna och tacklade Mäki varpå de båda druttade i backen.

Och ändå påstås det att idrotten förbrödrar…

Snö på skor ledde till polisarbete

▶ En man i Västerås blev mycket upprörd efter att ha fått snö på sina skor i samband med snöskottning utanför en butik. Han blev rentav så förbannad att han ringde polisen. Huruvida snömannen ville polisanmäla händelsen framgick aldrig eftersom han lade på luren innan polisen hann fråga om detta. Här i Umeå med omnejd har det snöat ohemult mycket på sistone, och då blir det umbäranden ska ni veta.

Undertecknad överväger nu att kontakta polisen nästa gång det hamnat besvärliga mängder snö på min parkeringsplats…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.