Kultur, nöje och vetenskap

Daimdrömmar – nästan lite för gott till kaffet

Daimdrömmar är supergott till kaffet. Foto: Siv Sandström
Siv Sandström
Publicerad i
#157
Lästid 1 min

Drömmar är både gott och enkelt att baka. Men det är kanske inte den roligaste småkakan. Testa därför denna superversion av drömmar som innehåller Daim. Du riskerar garanterat att äta alldeles för många till kaffet…

Ingredienser

100 g smör (rumsvarmt)
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl naturell olja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
1 st Dubbel-Daim (hackad)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda smör, strösocker och vaniljsocker i en bunke och kör det hela med en elvisp tills det blir pösigt.
3. Tillsätt oljan i omgångar och rör om för hand.
4. Blanda hjorthornssaltet med 1 dl av vetemjölet och rör ner i degen. Tillsätt sedan resten av mjölet och den hackade daimen.
5. Forma degen till 2 rullar. Dela varje rulle i 20 bitar och rulla bitarna till bollar, lägg på en plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills de känns lätta.
7. Låt svalna på plåten, förvara sedan torrt.