Slagserien

Ågren, reaktorkylare och ekivoka fransoser

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#157
Lästid 2 min

Ådahl fick Ågren…

▶ Martin Ådahl, Centerpartiets arbetsmarknadspolitiska talesperson, fick nyligen motta priset för ”Årets parlamentariker 2020” av Centerstudenter. På diplomet från de anti-fackliga extremisterna fanns en illustration av LO-borgen i lågor. Efter både intern och extern kritik fick Ådahl dock ågren och ”tog avstånd” från bilden; ”Jag är verkligen genuint ledsen för att en drift med debatten (och med mig), i stället kunnat misstolkas som något jag själv tycker överhuvudtaget, i någon form”.

Men med tanke på leendet när han mottar diplomet är ”avståndstagandet” av allt att döma en klassisk omvändelse under galgen…

Foto: Skärmdump

…liksom den miljöpartistiske finansmarknadsministern

▶ Åsa Lindhagen (MP), nyligen utsedd finansmarknadsminister, har ett och annat att förklara för sina partikamrater. När hon redovisade sina finansiella innehav visade det sig nämligen att hon haft placeringar i fonder som har aktier i bland annat oljeindustrin och kärnkraftsindustrin (!).

I de lugnaste reaktorkylarvattnen…

Skattelättnader för snuskbidrag

▶ Den franska regeringen vill köpa vad som kallats ”den mest orena berättelse som skrivits sedan världens begynnelse.” Det handlar om det ökända verket ”De 120 dagarna i Sodom” som skrevs av Marquis de Sade 1785. Originalmanuskriptet ska nu auktioneras ut och den franska regeringen erbjuder skattelättnader(!) åt de företag som ger regeringen bidrag till inköpet.

Detta ger onekligen mer bränsle till ryktena om fransmännens förkärlek för det ekivoka…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.