Slagserien

Snecker, Zlatan och idrotten

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#158
Lästid 2 min

Det är inte lätt att vara ödmjuk”

▶ Inom kristendomen talas det om Jesus återkomst till jorden. Men detta är småpotatis. Jesus är ju ”bara” Guds son. Nu vankas Guds återkomst. Zlatan Ibrahimovic ska nämligen återkomma till fotbollslandslaget! Och detta har förkunnats på Zlatans Instagram med just orden ”Guds återkomst”.

Vi gissar att låten ”Det är inte lätt att va ödmjuk” spelas oavbrutet i Zlatans huvud…

Det gäller att ha perspektiv…

▶ Så länge pandemin pågår får vi stå ut med begränsningar inom i stort sett livets alla områden. I detta läge katastroflarmar företrädare för ungdomsidrotten i Umeå för att antalet deltagartillfällen i Västerbotten var 13 % färre år 2020 jämfört med föregående år.

”Det är som det är, men det är tragiskt”, säger denne företrädare i media. Det finns tragedier, och sen finns det ”tragedier”. I Sverige har över 13 000 personer avlidit på grund av covid-19.

En annan skulle se det faktum att föräldrar inte släpper iväg sina ungar till fotbollsträningen för ansvarstagande…

Vanligt hyfs – inget för Linda Snecker

▶ Linda Snecker är Vänsterpartiets rättspolitiska talesperson. Hennes politiska geni överglänses endast av hennes fantastiska personlighet. Snecker rekommenderade nyligen sina kvinnliga följare på Instagram att ”sluta bekräfta män”. För att exemplifiera detta beskrev hon en händelse på tåget då en man spillde ut sitt kaffe. Enligt Snecker sökte mannen efter ”en blick av medlidande” från henne. Men det fick han inte.

”Det var oerhört skönt. Ja. Det kan också uppfattas som kallt och otrevligt”, kommenterade Snecker händelsen. Vi håller med Snecker om det sistnämnda. Hennes agerande kan uppfattas som kallt och otrevligt – för att det ÄR kallt och otrevligt.

Fler människor som beter sig som empatilösa as i offentliga miljöer är precis vad som behövs i dessa socialt distanserade tider…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.