Partinytt

Partinytt vecka 12

1. Veckans mötestema

Som alla vet brukar vi variera innehållet på våra medlemsmöten. Varannan vecka har vi ”svårare” politiska teman som vi diskuterar mer på djupet. Varannan vecka är mötena mer arbetsinriktade – även om de olika uppgifterna också varierar. Denna vecka kommer vi att lära oss nya saker.

Vi som har Facebook, eller andra sociala medier, ska lära oss hur vi använder dessa i prenumerationsarbetet.
a) Ett sätt är att erbjuda våra vänner och följare en prenumeration – ungefär som ett slags annons.
b) En annan sak handlar om att dela med sig av artiklar från tidningen till sina vänner och följare.
c) En tredje sak är att ragga riktiga annonsörer – såna som betalar för att få annonsera i Nya Arbetartidningen.

Veckans möte kommer alltså att bli både kul och lärorikt!

Politisk rapport
När det gäller den politiska rapporten har det visat sig att ”multiple choice”-frågorna, som vi hade för 14 dagar sedan, var mycket uppskattade. Vi kommer att framställa ett större antal sådana frågor, luriga frågor, på de två artiklar som handlar SD och Muslimska brödraskapet i det nya numret av NyA (nr 158) som du har fått idag. Om du är nätprenumerant. Så, för att klara hemtentan behöver du läsa följande artiklar inför veckans möten:
* Sd och Muslimska brödraskapet – ytterligheter som saboterar integration och splittrar försvaret av välfärden
* Malcolm X bekämpade segregering och underordning

2. Nytt nummer av Nya Arbetartidningen

Vi har, som antytts ovan, gett ut det 158:e numret av Nya Arbetartidningen. I detta nummer finns oändligt mycket läsning. Vi vill särskilt nämna följande teman:

a) Arbetarpartiets kampanj till försvar av sjukvård, äldreomsorg och anställningstrygghet fortsätter. Artikeln heter ”Försvaret av äldreomsorg och sjukvård måste trappas upp”. Den utgör förstasidan.
b) Vi fortsätter striden mot Muslimska brödraskapet och SD – två ytterligheter som saboterar integration och splittrar försvaret av välfärden. Två artiklar – en om Sverige och en om USA.
c) Protesterna till försvar för aborträtten i Polen fortsätter. Läs även faktarutan om 100 års kamp för kvinnors rättigheter i Polen.

3. Arbetarpartiet har fyllt 11 år

Det var den 16 mars 2010 som Arbetarpartiet bildades på Ordenshuset i Umeå. Vi kommer att uppmärksamma detta både genom artiklar i kommande nummer av NyA och i samband med bland annat nästa veckas möten.

4. Offentligt möte på Rådhustorget i Umeå

I Umeå har vi också offentliga och coronasäkrade möten på något av stadens torg varannan lördag. Nu på lördag den 27 mars är det dags igen. Vi hoppas att så många som möjligt ställer upp. Det finns en rad saker man kan göra. Exempel: Vi ska återuppta traditionen att intervjua någon av våra veteraner på torget. Andra kommer att samla in namn till försvar för sjukvård, äldreomsorg och anställningstrygghet. Ytterligare andra kommer att sälja vår tidning och dela ut ett flygblad om idén att uppvakta statsminister Stefan Löfven då riksdagen öppnar den 14 september – i syfte att slå vakt om sjukvård, äldreomsorg och anställningstrygghet.

5. Umeå kommunfullmäktige möts måndagen den 29 mars

Vi har bland annat lagt en interpellation där vi ifrågasätter varför inte alla anställda inom äldreomsorgen får vaccinera sig mot coronaviruset.

Lämna en kommentar