Slagserien

Barnafödslar, Trump och ångor från örter

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#159
Lästid 2 min

Föd bara fler barn så löser det sig…

▶ Personalen vid Kvinnokliniken på Södersjukhuset i Stockholm är oroade. Skälet är att kliniken hotas av 72 miljoner kronor i nedskärningar. Mindre oroad är Mikael Runsiö, vd för Södersjukhuset. Runsiö ser nämligen möjligheter där andra ser problem.

”Kvinnokliniken har ju möjlighet att göra fler förlossningar, då får man också ökade intäkter” sa han i en kommentar angående nedskärningarna. ”Det hänger lite på vad man själv presterar”.

Alltså: föd bara fler barn så ska vi se att allting löser sig…

Den sanna kärleken

▶ Gästerna på ett bröllop i Florida fick nyligen uppleva hur mycket Donald Trump saknar rampljuset. I det tal han höll på bröllopet, som varade i drygt två minuter, så ägnades de sista två meningarna åt bröllopsparet. I övrigt pratade han om Iran, Kina, situationen vid gränsen mot Mexiko och, givetvis, att han blev bestulen på valsegern.

För Trump verkar egenkärleken vara den enda sanna kärleken…

”Den som gräver en grop åt andra…”

▶ Tanzanias president John Magufuli förnekade vid ett flertal tillfällen coronavirusets existens. Sedan hävdade han att vacciner är farliga – istället skulle människor be en bön och andas in ångorna från kokta örter. Hur många människor som lyssnade till Magufulis livsfarliga råd vet vi inte. Vi hoppas att det var få.

Presidenten själv levde i alla fall som han lärde – och dog av allt att döma i sviterna av covid-19 efter att ha varit borta från offentligheten under flera veckor.

Magafuli skulle ha mått bra av att tänka om vad gäller vaccination…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.