Slagserien

Övik, Gislaved och sprängda valar

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#160
Lästid 2 min

Ö-vik, alltid bäst på nåt…

Undertecknads gamla hemstad Örnsköldsvik hamnar sällan ”på kartan”. Men när det väl händer så är det för att Ö-vik är bland de bästa i världen på något. Är det inte hockeylirare i världsklass så är det en hejdundrande produktion av förstklassiga pansarfordon.

Nu har Ö-vik lyckats igen. Under vecka 15 (12-18/4) hade kommunen det största antalet nya fall av Covid-19 i förhållande till folkmängden.

Jämfört med hela Europa…

Nederlag för överförmynderiet

De styrande i Gislaveds kommun tänkte införa ett läskförbud (med undantag för stora högtider) på kommunens äldreboenden. Kommunens kostchef motiverade förslaget med att läsk inte tillför någon kvalitet och att det på så vis skulle bli lättare för de äldre att skilja på vardag och fest. Efter en kritikstorm har nu förslaget dragits tillbaka.

Undertecknad utbringar en skål i Coca-Cola för Gislaveds äldre…

Sprängkraft i valrörelsen

En död knölval har gått på grund vid en strand på Öland. Den döda valen har blivit något av ett utflyktsmål, men experter har varnat för att ta sig för nära eftersom det jäsande kadavret kan explodera när som helst. Valen ligger dessutom relativt nära tätbebyggt område och stanken vid en val-explosion skulle bli rejäl.

Flytten av valkadavret ser alltså ut att bli en valfråga med verklig sprängkraft…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.