Partinytt

Partinytt vecka 18

1. Vårens planering

Prenumerantvärvning fram till Tidningskonferensen lördag 5 juni

Lördagen den 5 juni genomför Arbetarpartiet sin Tidningskonferens – en ersättning både för den partikongress som vi tvingats skjuta fram, och det sommarläger som vi måste ställa in, på grund av coronapandemin. Det är bara fem veckor kvar till detta för partiet så viktiga sammandrag. Se kalendern nedan.

Under de fem veckorna fram till Tidningskonferensen kommer vi att rikta in vårt arbete på två saker. Dels fortsätter vår mötesserie då vi redogör för, och diskuterar om, Arbetarpartiets historia. Dels satsar vi extra på att värva prenumeranter till Nya Arbetartidningen genom att förnya både metoder och källor!

* Facebook-vänner. Under de senaste veckorna har vi genomfört små miniutbildningar för att alla medlemmar ska lära sig att värva prenumeranter via Facebook och andra sociala medier. Nu har det blivit dags att omvandla våra nya kunskaper till nya prenumeranter.

* Blogg och maillistor. Åren av regelbundet bloggande på Västerbottens-Kurirens hemsida har gjort att vi fått en trogen skara följare. Vi ska kontakta de mest trogna läsarna, som brukar skriva kommentarer till våra blogginlägg, och erbjuda dessa att prenumerera på NyA. Vi har även fått en rejäl mail-lista med personer och vissa på denna lista ska vi erbjuda en prenumeration.

* ”Äldre” prenumeranter. I samband med vår kampanj för gåvoprenumerationer inför jul ringde vi nästan 200 tidigare medlemmar, prenumeranter samt utdelare av Umebladet. När vi summerade detta arbete upptäckte vi att vi hade ytterligare ett stort antal tidigare prenumeranter som vi kan kontakta. Och det ska vi göra.

* Utgångna provprenumeranter. Trots svårigheterna som skapats av pandemin har vi lyckats med att kontinuerligt värva nya prenumeranter. Folk gillar tidningen. Andra har tagit en stödprenumeration för vårt försvar av sjukvård, äldreomsorg och anställningstrygghet. Vi kommer nu att kontakta dessa för att erbjuda dem att omvandla sin provprenumeration till en ”reguljär” prenumeration.

Vi behöver mobilisera alla krafter fram till Tidningskonferensen den 5 juni. Både för värva prenumeranter, för att planera för två kommande nummer samt för att skriva och publicera ett av dessa. Alla som kan hjälpa till kommer att få arbetsuppgifter regelbundet under denna period. Vi påbörja arbetet inför Tidningskonferensen redan denna vecka – för att en flygande start!

Klara besked när det gäller deltagandet på Tidningskonferensen

Här vill vi också passa på att påminna om att det är hög tid att anmäla sitt deltagande på Tidningskonferensen. Medlemmar som varit med länge förväntas ha ordnat med eventuella ledigheter från jobbet, barnvakter och annat vid det här laget – och därmed kunna ge ett klart besked redan på denna veckas möten.

Planeringen fram till och med den 5 juni

På veckans möten kommer vi att presentera vår planering fram till och med lördag den 5 juni. Det handlar både om mötesteman och arbetsuppgifter under och mellan våra möten – och dit räknas även våra torgmöten på lördagar. Vi kommer publicera planeringen i nästa veckas Partinytt. Preliminärt ser planeringen därmed ut som följer:

Vecka 18
Prenumerantvärvning och artikelskrivande.

Vecka 19
Tema: Arbetarpartiets historia del 4
Lyckade och misslyckade samarbetsinitiativ under de senaste tio åren

Vecka 20
Prenumerantvärvning och artikelskrivande

Vecka 21
Tema: Arbetarpartiets historia del 5
– Har vi någon plan B i arbetet för en rikstäckande veckotidning ifall coronapandemin bromsar värvningen av prenumeranter i för hög grad?

Vecka 22
Prenumerantvärvning och artikelskrivande
Tidningskonferens lördag 5 juni

2. Rapport från ett lyckat 1 Maj

Vi kan med glädje berätta att vårt uppmärksammande av arbetarrörelsens högtidsdag blev väldigt lyckat. Vädret var i början av dagen lite ruggigt, men när vi började tala på Rådhustorget i Umeå kom solen fram. Knappast en slump… Vi genomförde en coronasäkrad manifestation med ett begränsat antal deltagare på plats, i enlighet med rådande restriktioner. Manifestationen livesändes även på nätet för att så många som möjligt skulle kunna lyssna till de tre talarna som alla betonade försvaret av sjukvård, äldreomsorg och anställningstrygghet.

Ett av de mest uppskattade talen hölls av en partimedlem som arbetar som biomedicinsk analytiker. Hon berättade om den ökade belastningen på sjukvården i och med pandemin och behovet av mer resurser. Hon tog även upp om hur pandemin inneburit en ökad press för sin egen yrkeskår, de biomedicinska analytikerna, som ansvarar för analyserna av covid-proverna. I samband med denna appell var det ett flertal lördagsflanörer som stannade till, lyssnade på talet och applåderade entusiastiskt efteråt. Efter att manifestationen avslutats kom en åskådare, som lyssnat till appellerna på håll, och berömde oss för att vi tog upp om angelägna frågor på ett konkret sätt.

Senare på eftermiddagen höll Arbetarpartiets ordförande, Jan Hägglund, ett längre anförande om vår ideologi och våra ståndpunkter i de viktigaste politiska frågorna. Detta i form av en presentation av ett utkast till handlingsprogram. Anförandet hölls utan ”fysisk publik” och livesändes på nätet.

Missade du livesändningen – det är ingen fara!

Hittills är det ungefär 100 personer som har sett vår sändning från manifestationen på Rådhustorget och närmare 200 personer har sett Jan Hägglunds anförande. Om du missade någon av dessa sändningar live kan du se dem i efterhand här på Nya Arbetartidningens hemsida.

Avslutningsvis kan vi berätta att vår manifestation på Rådhustorget även uppmärksammades av Västerbottens-Kuriren. Klicka här för att läsa artikeln (du som inte är prenumerant kan tyvärr bara se rubriken och en bild).

Lämna en kommentar