Arbetsplatsrapporter

Nattjobb på plastfabriken

Davis Kaza
Publicerad i
#160
Lästid 2 min

Vi inleder här en ny artikelserie om hur coronapandemin påverkat arbetssituationen på olika arbetsplatser runt om i landet. Först ut är Stefan Lindberg i Åmål.

Vad jobbar du med?

– Jag är operatör på en fabrik som tillverkar plastgranulat. Det är i princip små plastkulor som man gjuter plastdetaljer av senare. Det kan vara alltifrån Lego-däck till frisbees till golvmattor för bilar.

– Mitt jobb går ut på att köra maskinerna som blandar gummimassa.

Hur har jobbet förändrats under coronaåret?

– Den största förändringen hos oss är nog att alla tjänstemän jobbat hemifrån. Men som nattjobbare märker jag inte av det så mycket. De är ändå aldrig där när vi är där.

– Företaget slog produktionsrekord ifjol, men det har nog inte så mycket med coronan att göra utan det är något vi gjort nästan varje år ändå.

– På det stora hela har det inte varit en så stor förändring för mig. Största skillnaden är egentligen att fabriken har stöttat stadshotellet här i Åmål genom att köpa in smörgåsar åt oss som jobbar.

Är det något du hoppas ska komma tillbaka efter pandemin?

– Julfesten ställdes in ifjol. Den brukar vara kul, så jag hoppas att den blir av i år.

– Annars har det ju inte varit så stor skillnad när det gäller själva jobbet. Det skulle vara kul om smörgåsarna blev kvar, men de lär de ju inte bli…

Davis Kaza

Redaktör

Lämna en kommentar