Slagserien

Britt-Marie, PISA och ministrar som ljuger

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#161
Lästid 2 min

Leve ”Britt-Marie 45”!

Réka Tolnai, ny ordförande för Centerns Ungdomsförbund (Cuf), går i en video på Twitter till attack mot lagen om anställningsskydd. ”Vi kan inte ha en lagstiftning som skyddar Britt-Marie 45, som har suttit kvar i fikarummet i flera år istället för hårt arbetande unga. Hejdå LAS!”, säger Tolnai, med ett tonfall vars dumdryghet är lika gränslös som Cufs arbetarförakt.

Men låt inte oss återberätta hela videon. Se eländet själv nedan:

”Britt-Marie 45” är faktiskt den som lär upp den som är ny på jobbet. Hon förtjänar stärkt anställningstrygghet, högre lön och bättre arbetsvillkor…

De låga förväntningarnas rasism?

Det har varit många turer kring fifflet med de svenska resultaten i PISA-mätningarna 2018. För att få den svenska skolan att framstå i bättre dager valde Skolverket att exkludera samtliga utrikesfödda elever från att skriva provet – med politikernas goda minne.

Om någon är osäker på vad begreppet ”de låga förväntningarnas rasism” innebär så har vi här ett glasklart exempel…

Det lutande PISA-tornet tippar

PISA-fifflets eftermäle har ställt till det för utbildningsminister Anna Ekström (S). Trots att hon haft tillgång till information om att elever på felaktiga grunder undantagits från att skriva provet hävdar hon envist att hon inte haft några sådana uppgifter. Skolverket hävdar att hon har informerats om vilka undantag de gjort. KU kommer att utreda huruvida Ekström har ljugit för riksdagen.

Viktigt meddelande till Ekström: Att göra fel, ljuga om det, och bli ertappad som lögnare är värre än att göra fel och erkänna direkt…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.