Poddradio

078. Hur ska den klan- och släktbaserade brottsligheten bekämpas?

Hjällbo centrum
Personerna på bilden har inget med innehållet i podden att göra. Foto: Bulver / Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)
Veckans Nyheter
Publicerad i
Lästid 1 min

En färsk rapport från BRÅ jämför dödsskjutningar mellan Sverige och 22 andra europeiska länder. Sverige sticker ut – och detta på flera, negativa, sätt. Det sker exempelvis mer än dubbelt så många dödsskjutningar per miljon invånare i Sverige jämfört med snittet för alla undersökta länder i rapporten. Det har dessutom skett tre uppmärksammade dödsskjutningar: i Hjällbo (Göteborg), Husby och Hjulsta (Stockholm). Skjutningarna, som präglades av en sällsynt hänsynslöshet, och den nya rapporten från BRÅ har gett nytt liv åt debatten om hur den organiserade brottsligheten ska bekämpas.

Använd spelaren ovan för att lyssna på avsnittet. Vill du hellre lyssna i din mobiltelefon så hittar du oss även på iTunes (klicka här), Spotify (klicka här) eller i andra appar för poddar.

Lämna en kommentar