Slagserien

Réka, Röka, Räka

Slagserien i nummer 162

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#162
Lästid 2 min

Sedan både Donald Trump och Åsa Romson avgått och det varit ovanligt tyst kring Kim Jong-Un har Slagserien inte haft några större ”hits”. I sådana lägen är Centerns Ungdomsförbund (CUF) inte sena att leverera. Här kommer därför tre gånger CUF-ordföranden Réka Tolnai – Slagseriens nya favorit!

Réka Tolnai vill röka på

Många har sett Réka Tolnais knegarföraktsdrypande filmsnutt där hon angriper LAS och ”Britt-Marie, 45”. I en ny video får vi en fingervisning om varför det går så illa när hon försöker tänka. De flesta längtar efter ett slut på pandemin och lättade restriktioner för att kunna återgå till ett någorlunda normalt liv. Tolnai längtar även efter lättade restriktioner på andra områden.

Ta det lugnt med rökat, Reka. Det verkar ha satt sig på hjärnan…

Röka Tolnai i TV4

Efter sin video om LAS medverkade Tolnai i TV4. Efter intervjun lyfte kanalens politiske kommentator bland annat upp att Tolnai fått kritik av Annie Lööf. För Lööf är det såklart besvärande med ett ungdomsförbund som säger vad moderpartiet tänker. Tolnai verkar dock ha tagit detta med den typ av sorglösa klackspark som kännetecknar haschrökare. Hennes kommentar på twitter löd ”Nej, TV4 Nyheter gick kanske inte toppen men fick i alla fall prata med Tilde de Paula.

Vi sa ju åt dig att stoppa undan pipan, Réka…

Räka Tolnai – Sveriges svar på Donald Trump?

Tycker du att det är rimligt att en lägenhet i Filipstad ska ha lika hög hyra som en lägenhet i Stockholms innerstad? Det tycker inte vi, men det är så situationen ser ut i dagsläget.”, säger Tolnai, kaxigt, i en twittervideo till stöd för fri hyressättning vid nybyggnation.

Enligt SCB är snitthyran för 70 kvm i Filipstad 5 390 kr. För 70 kvm i Stockholm får man betala i snitt 8 120 kr. Står lägenheten i Stockholms innerstad och är byggd 2011 eller senare är vi uppe i 13 500 kr i snitt.

Tolnais likheter med Trump är slående – osviklig självsäkerhet och alternativa fakta…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.