Arbetsplatsrapporter

Mindre avfall under pandemin

Återvinningsanläggning för farligt avfall
För Johan som jobbar med farligt avfall har pandemin inte inneburit så stora förändringar. Foto: Holger Ellgaard (CC BY-SA 4.0)
Veckans Nyheter
Publicerad i
#162
Lästid 2 min

Vi fortsätter artikelserien om hur arbetslivet påverkats under pandemin. I detta nummer har vi talat med Johan Roslin som arbetar som miljöarbetare vid Ragn-Sells i Holmsund.

Vad jobbar du med?

– Jag är miljöarbetare som jobbar med farligt avfall. På min arbetsplats tar vi emot allt från oljor och färgburkar till syror och andra farliga kemikalier, främst från företag.

– Mitt huvudsakliga jobb är att lossa lastbilarna som kommer med gods, väga in det och lagerföra det. Jag utför också sortering och ompaketering samt lastar gods som ska åka vidare till destruktion eller återvinning.

Hur har jobbet förändrats under coronaåret?

– På just min arbetsplats har vi inte påverkats så mycket. Det har märkts att mängden avfall som kommer in har minskat en del, främst under början på pandemin, då många verksamheter gick på halvfart till följd av alla permitteringar. Sedan har nivåerna stabiliserats på en något lägre men ganska normal nivå efter det.

– För mig har det mest betytt att jag sysslat mer med att minska lagren och mindre med att lossa bilar och väga in gods.

– På andra orter, främst i Stockholmsregionen, har pandemin haft större påverkan och flertalet kollegor har tyvärr blivit avskedade till följd av de minskade volymerna.

– Många utav tjänstemännen som jobbar på kontoret har jobbat hemifrån men på anläggningarna och i lastbilarna ligger det i sakens natur att man måste vara på plats.

Är det något du hoppas ska komma tillbaka efter pandemin?

– Det jag saknar mest är att få träffa fler av mina kollegor som jobbar på de andra anläggningarna och på kontoret. De tillfällen vi brukar träffas som till exempel sektion- eller regionmöten har skötts via internet.

– Vi har inte heller haft någon afterwork eller julbord under pandemin. Man får hoppas att vi kan ha det snart igen när vaccineringarna fått effekt på smittspridningen.

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.