Partinytt

Partinytt vecka 25

Vi träffas på onsdag denna vecka – det är ju midsommar på fredag.
                                         
Det handlar om att ha roligt – därför ska vi …
Grilla korv och lösa Melodikrysset – genom att tävla i lag!

Som alla vet har vi endast medlemsmöten på torsdagar under sommaren – med undantag för just denna vecka. Detta beror på att det är midsommar nu på fredag. På onsdag kommer mötet att vara av ”social” karaktär. Vi genomför vår traditionsenliga grillning av exempelvis korv och tävlar sedan i att lösa Melodikrysset – efter att vi delat in de närvarande i lag.

Även zoomlag är tillåtna.
Korv med bröd och tillbehör kommer att finnas – till självkostnadspris. Sedan blir det Melodikrysset. Väderprognosen ser alltid bra ut. Vi hoppas att det är många som kan komma. Men vi upprepar – självklart kan du även delta i Melodikrysset via Zoom!

Det har hänt många saker som förtjänar att nämnas idag. Vi nämner tre:
1. Det har knappast undgått någon att regeringen har fallit. Statsminister Löfven nu har till på tisdag i nästa vecka på sig för att besluta om det ska bli nyval (extra val) eller om han vill att det görs ett försök att få fram en ny regering genom en s.k. talmansrunda.
Vi skrev ett blogginlägg som kommentar till regeringskrisen redan i söndags – du kan läsa detta via länken nedan. Det är på detta inlägg som vi kommer att bygga vår kommentar till att regeringen har fallit.
https://blogg.vk.se/janhagglund/2021/06/20/inbordeskriget-mellan-s-och-v-kan-leda-till-ett-skifte-dar-epoken-med-s-regeringar-ar-over-inget-av-partierna-atererovrar-valjare-fran-sd/

2. Formellt sett föll regeringen på frågan om marknadshyror, som utgör en del av Januariavtalet från 2019. Men även andra faktorer spelade in. Den framtida höjdpunkt som vi sedan länge har betonat är vår uppvaktning av Stefan Löfven den 14 september. För att inte sakfrågor, som behovet att rusta upp sjukvård, äldreomsorg samt bekämpa marknadshyror, ska försvinna i det politiska spelet blir uppvaktningen den 14 september i samband med riksdagens öppnande ännu viktigare.

3. I Umeå har det genomförts en debatt och votering kring nästa års budget för kommunen. Titta och lyssna gärna på Arbetarpartiets gruppledare Davis Kaza då han håller Arbetarpartiets öppningsanförande i samband med måndagens budgetdebatt.

YouTube player
Anförandet pågår i cirka 10 minuter – därefter kan du pausa klippet.

Lämna en kommentar