Sill och sommar hör ihop. Här kommer en god sillsallad för frukost i det gröna eller till midsommarbuffén. Passar också utmärkt till utflykten i en mjuk tunnbrödsrulle.
Ingredienser
2 förpackningar matjessill (à 200-250g)
4 hårdkokta ägg
3 kokta kalla potatisar (mina var små så jag tog flera)
1 röd lök
3 dl gräddfil
4-5 msk majonäs
1dl finhackad dill, gräslök och persilja
Garnering
Dillkvistar
1/2-1 msk kapris (om man gillar det)
Så här gör du
1. Låt sillen rinna av väl. Skär den i 1/2 cm breda strimlor.
2. Skala äggen och hacka dem. Använd gärna en äggskärare.
3. Skala och skär potatisen i centimeterstora tärningar och finhacka löken.
4. Rör samman gräddfil, majonäs och finhackat kryddgrönt i en skål.
5. Tillsätt sill, ägg, potatis och lök och rör om väl med lätt hand.
6. Låt gärna sillsalladen stå kallt över natten och ”gotta till sig”.
7. Smaka av och salta om det behövs, garnera. Klart för servering!