Slagserien

Liberaler i förnekelse, en fast punkt och modebekymmer

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#163
Lästid 2 min

Ledin vs. Liberalerna

Artisten Tomas Ledin har bussat sin advokat på Liberalerna i Örebro. Detta efter att de utan lov använt sig av refrängen från hans hit ”Vi är på gång” i en video som fick stor spridning. ”Jag vill inte att man använder min musik i partipolitiska syften”, säger Ledin till Nerikes Allehanda. Vän av ordning har en annan invändning; Liberalerna är inte ”på gång”. I alla fall om man tittar på de senaste opinionsmätningarna. De enda sorters ”gång” Liberalerna tycks vara på är nedgång, eller kanske utgång. Eller bortgång…

Nordkorea: Barnhemsbarn jobbar frivilligt i landets gruvor

En värld med tvära kast, stora och snabba förändringar kan ofta kännas otrygg. I detta läge är vi många som söker efter en fast punkt. Det kan vara nästan vad som helst. Bara det är något oföränderligt. Och oföränderlighet är just vad Nordkorea kan erbjuda.

Frivilligarbete! I gruvor! Och dessutom för barn! Alltid lika uppskattat.

Nordkorea erkänner: Matsituationen är ”ansträngd”

Nordkorea förbjuder bland annat tajta jeans och hockeyfrisyrer. Nya Arbetartidningen har snappat upp elaka rykten som säger att Nordkoreas store ledare Kim Jong Un – som ju fått en modern uppfostran i samband med sina studier i Schweiz – blivit alltför STOR för att rymmas i de tajta jeansen. När det gäller Nordkoreas övriga befolkning framstår de tajta jeansen som mindre tajta. Man skulle kunna säga direkt säckiga. Nordkoreas befolkning lider nämligen av matbrist. Mode är ett bekymmer både för fattig och rik, som Tore Skogman sjöng …

Lämna en kommentar