Partinytt

Stort tack till alla som hjälpte till med utdelningen av Umebladet

Umebladet är Nya Arbetartidningens lokalbilaga i Umeå.
Lars-Erik Utberg
Publicerad i
#167
Lästid 2 min

Arbetarpartiet har, med start den 25 september, delat ut Umebladet till ca 20 000 hushåll i Umeå med omnejd. Umebladet utgör Nya Arbetartidningens lokalbilaga i Umeå. Ett 80-tal medlemmar, sympatisörer och prenumeranter på NyA hjälptes åt att dela ut bladen under två veckors tid.

Denna utdelning av Umebladet föregicks av en större omorganisering av vår utdelningsorganisation. Tidigare har de bostadsområden där vi delar ut Umebladet styrts till stor del av var våra utdelare bott. Inför denna utdelning hade vi istället gjort en medveten prioritering utifrån vårt valresultat 2018 och befolkningstillväxten i kommunen. Detta innebar att vissa utdelare fick sätta sig på cykeln eller i bilen och dela sina Umeblad på nya områden.

Omorganisationen var naturligtvis inte utan problem. Det största problemet består i det ökande antalet lägenhetshus som satt in kodlås och liknande. Sedan vår senaste utdelning av Umebladet hade en rad nya områden utrustats med kodlås – till utdelarnas stora frustration. Ett annat problem var att flera av de nya kartor vi tagit fram inte alltid höll måttet. Ett antal frustrerade utdelare hade svårt att utläsa var någonstans de egentligen skulle dela ut sina Umeblad.

På det stora hela gick det dock bra och vi vill rikta ett stort tack till alla som ställde upp och delade ut Umebladet denna gång. Vi är även övertygande om att våra utdelare har överseende med att det kan bli en del strul i samband med en omorganisation och vi hoppas ha löst problemen inför nästa utdelning.

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.