Krönika

De som har äldreomsorg måste kräva att bli omskötta av vaccinerad personal

De som har äldreomsorg eller hemtjänst måste kunna lita på att personalen är vaccinerad mot covid-19. Foto: Region Västerbotten
Kerstin Jonsson
Publicerad i
#170
Lästid 2 min

Vi har haft en pandemi i Sverige och den är inte över ännu. Folkhälsomyndigheten har rekommenderat oss alla att vaccinera oss. Och de flesta människor med förstånd har gjort det.

Det finns däremot de som konspirerar och har massor av konstigt tyckande och idéer som är negativa till att skydda sig. De anser att det som rekommenderats av myndigheter och experter om vaccinering är en bluff! Dessa vaccinmotståndare vågar sig ibland ut på gator och torg.

Den 30 oktober hade Arbetarpartiet möte på Rådhustorget i Umeå. Förbipasserande erbjöds delta i en enkät om de ansåg att ovaccinerad personal skulle kunna omplaceras. Det var många som röstade för det. Men till torget kom det också ett gäng konspiratoriska vaccinmotståndare som ställde sig provocerande nära Arbetarpartiet och ville förstöra partiets meddelande till folket. Snabbt var de därifrån när polisen kom.

Om jag själv skulle ha hemtjänst eller bo på äldreboende skulle jag noga ta reda på om den personal som hjälper mig är vaccinerad eller inte. Jag tycker också att arbetsgivare som anställer vårdpersonal måste bli tuffare och vägra anställa ovaccinerade.

För personalen måste det väl kännas bättre att gå intill den de ska vårda om de har så att säga rent mjöl i påsen. Det handlar ju om att skydda liv. Folk som bor på äldreboende och har hemtjänst borde höja sina röster och skrika, till exempel till media, om detta och kräva att bli omskötta av vaccinerad personal!

Lämna en kommentar