Partinytt

Partinytt vecka 2

För Arbetarpartiets del handlar år 2022 om att återväljas till Umeå kommunfullmäktige samtidigt som vi tar nya steg för att skapa en rikstäckande veckotidning. Vinterlägret som hölls i lördags handlade bland annat om hur vårt arbete ska läggas upp för att vi ska kunna klara denna dubbla uppgift. Under de två kommande veckorna kommer aktiviteterna till stor del att spegla det som sas på lägret.

På vinterlägret deltog, förutom medlemmar och sympatisörer från Umeå, även medlemmar och sympatisörer från bl a Sorsele och Stockholmsområdet.

Denna veckas möten – delta gärna via Zoom

* Vi följer upp vinterlägret dels genom en politisk rapport om innehållet på vinterlägret (20:40), dels genom ett arbetsmöte där vissa kommer att skriva artiklar och andra kommer att agera för att de personer som har fått gåvoprenumerationer ska logga in och börja läsa. Självklart inleds såväl onsdag som torsdag med dörrknackning kl 17:45.

Inläsningsmaterialet handlar om Donald Trump och hotet mot det demokratiska systemet i USA (se Partinytt v 49/2021). Att läsa på är ännu viktigare för de som inte kan delta på mötet fysiskt eller via Zoom.

* På lördag denna vecka (15/1) kommer vi att ha en första ”valupptakt” med appellmöte på Rådhustorget. Temat för vårt utåtriktade arbete kommer att handla om klimatfrågan samt luften i Umeå kommun. Dessa båda teman hänger ihop och kommer att hjälpa oss i vår dubbla uppgift att värva både prenumeranter och framtida väljare.

Nästa veckas möten

* Vi kommer att genomföra möten om coronapandemin onsdag och torsdag 19-20 januari. Inläsningsmaterialet utgörs av de fem artiklar om corona som finns i det senaste numret av NyA (170). Dessutom rekommenderar vi alla att läsa huvudartikeln i NyA nummer 167. Denna handlar också om coronaviruset – utifrån kroppens avancerade immunförsvar. Alltså: här krävs rediga förberedelser! De flesta har naturligtvis redan läst artiklarna. Men vi ber dig att repetera dem. Detta är nödvändigt för att vi ska kunna genomföra dessa viktiga möten.

Vi vill återigen poängtera hur bra det går att delta via Zoom – var du än bor i Sverige.

Valarbete under januari och februari

  • Arbetarpartiets Handlingsprogram färdigställs under januari,
  • Nummer 171 utkommer under vecka 3,
  • Valårets första utdelning av Umebladet lördag 26 februari,
  • Vi börjar att hålla bokbord på skolorna och genomföra arbetsplatsbesök.

Lämna en kommentar