Politiska rapporter

Finlands statsminister var på fest – trots risk för coronasmitta

Finlands statsminister Sanna Marin. Foto: PES Communications / Flickr (CC BY-NC-SA 2.0)
Veckans Nyheter
Publicerad i
#171
Lästid 1 min

I början av december ifjol hamnade Finlands statsminister Sanna Marin i blåsväder efter en festkväll.

Tidningen Hufvudstadsbladet kunde avslöja att Sanna Marin hade slagit klackarna i taket på både en restaurang och en nattklubb. Kanske inte så intressant i sig, men till saken hör att Marin under samma kväll hade fått ett samtal från sin statssekreterare. Det hade visat sig att en minister som Marin suttit i möte med dagen före hade testat positivt för corona.

Trots detta besked valde statsministern att fortsätta festkvällen, på nattklubb, ända fram på småtimmarna. Och på nattklubb är det som bekant ofta trångt på dansgolvet.

Sanna Marin ber nu om ursäkt i ett inlägg på Facebook. Hon skriver att hon ”borde ha haft ett bättre omdöme i det läget, och förstått att dubbelkolla informationen jag fick”.

I det allvarliga läget som råder med spridningen av coronaviruset, tycker jag åtminstone att de folkvalda skulle föregå med gott exempel, och följa de restriktioner och regler som de uppmanar den övriga befolkningen att göra.

Detta var både ansvarslöst och omdömeslöst av Finlands statsminister.

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.