Slagserien

Rockprofil, kommunal kupp och statsministerns städhjälp

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#171
Lästid 2 min

Kim Jong Un – Rockprofil

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un började nyligen bära långa läderrockar. Detta skapade en modetrend i Nordkorea. Man brukar säga att imitation är en sorts smicker, men detta talesätt är inget som den nordkoreanske diktatorn lever efter. Istället har han skickat polisen att trakassera rockbärare och konfiskera rockarna.

Vissa går långt för att ha en ”egen stil”…

Kommunal kupp i Skurup(p)

Skurups kommun har styrts av Moderaterna och det lokala Skurupspartiet, med stöd av SD, sedan 2018. Efter ett internt bråk lämnade sju av SD:s elva ledamöter partiet och blev politiska vildar. Då såg Socialdemokraterna sin chans att ta makten i kommunen. Tillsammans med L, C, MP, V och ”Kommunens väl” samt de avhoppade SD:arna lyckades de genomföra ett maktskifte.

Se där, representanter från S och SD kan samarbeta – i odemokratiskt beteende…

Papperslös städade hemma hos statsministern

I december greps en ung kvinna i 25-års åldern utanför statsminister Magdalena Anderssons villa. Kvinnan – en papperslös invandrare från Nicaragua – var där för att städa men greps av polisen då hon saknade uppehållstillstånd och skulle utvisas.

Det sägs att Andersson har studerat en termin vid Harvard University i USA – tillsammans med ”gräddan” i det amerikanska samhället.

De har ju en förkärlek för att låta illegala invandrare från Latinamerika städa hemma hos sig…

Fort? Nix!

Kvinnan som greps visste inte att det var statsministern som hon städade hos. I en intervju med Expressen framkom det att hon städat i villan minst en gång tidigare och att ingen människa bevakar bostaden, varken polis eller vakt. Detta har rest frågor om säkerheten kring statsministern.

Säpo har slagit ifrån sig och menar att de minsann inte kan lägga sig i och kontrollera företagen som ministrarna själva väljer att hyra in för olika jobb. Detta innebär att Säpo har sämre kontroll över företagen som städar hos statsministern än kontrollen som landets kommuner för av de som söker jobb inom förskolan. Den som söker jobb inom förskolan måste i alla fall uppvisa utdrag ur belastningsregistret.

In Sweden only…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.