Partinytt

Partinytt vecka 4

Veckans medlemsmöten är arbetsmöten

* Den politiska rapporten kommer att ägnas åt att förklara varför så många – de borgerliga politikerna och medierna, tillsammans med den försvarsministern (S) – försöker skrämma med ett ryskt angrepp på Gotland. Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist och vissa medier som Expressen påstår nämligen på allvar att det är möjligt att Ryssland skulle anfalla Sverige. Exempelvis på Gotland!

Samtidigt verkar inte Sveriges militära ledning anse detta. Överbefälhavaren Micael Bydén har sagt att han inte ligger vaken på nätterna av rädsla för något ryskt angrepp. Och försvarets kommunikationsdirektör Mats Ström tycker att medierna har slagit an ett tonläge vad gäller hotbilden mot Sverige som inte motsvaras av verkligheten.

Arbetarpartiet har länge kritiserat Putins regim. Han är en auktoritär ledare som agerar odemokratiskt mot den ryska befolkningen och hotfullt mot Ukraina. Men Ryssland kommer inte att angripa Sverige. Det som sker är att borgerliga partier och medier använder dagens spänningar för att ansluta Sverige till Nato. Och den socialdemokratiske försvarsministern spelar i allra högsta grad med i detta spel.

Det är viktigt att alla kommer pålästa. Vi har just publicerat nummer 171 av NyA, där huvudartiklarna handlar om Sverige, Ryssland och Nato. Vi ber alla att logga in och läsa följande två artiklar:
– Ryssland angriper inte Sverige, 
– Borgerligheten vill knäcka det folkliga motståndet mot Natoanslutning – får hjälp av försvarsministern.

När det gäller den arbetande delen av mötet kommer tyngdpunkten att ligga vid att ringa till prenumeranter samt att skriva artiklar.

Även de som deltar via Zoom kommer att få arbetsuppgifter. Vi ber därför alla ”zoomare” att ansluta redan 18:30.

Insamling nästa vecka

På nästa veckas möten kommer vi också att hålla valårets första insamling. Vi måste fortsätta att bygga upp valkassan så att vi bland annat kan finansiera trycket av årets första Umeblad. Kom ihåg: vi inleder utdelningen lördagen den 26 februari!

Bilder från valmöte på Rådhustorget i Umeå

Foto: Marie Salomonsson

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.