Poddradio

096. Demonstranter mot vaccin marscherade ihop med våldsinriktade nazister

Nordiska Motståndsrörelsens banderoller tilläts hänga precis intill talarstolen på manifestationen i Stockholm den 22 januari.
Veckans Nyheter
Publicerad i
Lästid 1 min

Den 22 januari genomfördes en demonstration i Stockholm under parollen ”Ja till frihet – nej till vaccinpass”. Initiativtagarna var den så kallade ”Frihetsrörelsen” – en organisation med en lång rad kopplingar till högerextremism både i Sverige och bl a USA. På demonstrationen i Stockholm deltog den våldsinriktade nazistorganisationen Nordiska Motståndsrörelsen (NMR), det högerextrema partiet Alternativ för Sverige samt nätverket Det Fria Sverige. Vi redogör för kopplingarna mellan den s.k. ”Frihetsrörelsen” och högerextremism och nazism.

Använd spelaren ovan för att lyssna på avsnittet. Vill du hellre lyssna i din mobiltelefon så hittar du oss även på iTunes (klicka här), Spotify (klicka här) eller i andra appar för poddar.

Lämna en kommentar