Slagserien

Schyman, bankirer och ”lebensraum”

Slagserien i nummer 172

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#172
Lästid 2 min

Ville skapa lite ”lebensraum” – fick sparken av SD

Tidningen Expo avslöjade i höstas att en 55-årig anställd vid Sverigedemokraternas riksdagskansli deltog i vit makt-miljön. 55-åringen hade deltagit i internetkonferenser med nazistgruppen Det fria Sverige (DFS) och var drivande i ett projekt för att skapa ”svenska zoner” tillsammans med medlemmar i Alternativ för Sverige. Tanken var att de ”svenska zonerna” skulle vara områden där ”svenska patrioter” ska ta över makten eller skaffa sig stort inflyttande genom att infiltrera föreningsliv, kyrkor, skolor, m.m. Sedan ska zonerna expanderas.

55-åringen som ville skapa sig lite ”Lebensraum” i Sverige med ”svärd i hand” har numera uteslutits ur SD.

Kan hända vilket parti som helst…

Schyman på väg att uteslutas ur FI?

Apropå uteslutningar. Ledningen för Feministiskt Initiativ för just nu resonemang om att utesluta självaste Gudrun Schyman. Bakgrunden är att Schyman ska ställa upp i årets riksdagsval för det nybildade partiet ”Klimatalliansen”.

Problemet är att även FI ställer upp i riksdagsvalet. Och ställer Schyman upp med ett nytt parti kommer det att uppstå en konkurrenssituation. Inte då, säger Schyman. Klimatalliansen är nämligen inte ett vanligt parti!

Vi på redaktionen tror oss dock veta vad Schyman sysslar med. Hon ska göra ett hat-trick: starta ett nytt klimatparti som inte tar sig in i riksdagen, se till att hennes gamla parti återigen misslyckas att komma in i riksdagen samt dra nog med röster från Miljöpartiet så att de trillar ur riksdagen…

Bankiren utan gränser

En tidigare schweizisk bankir, 65-årige Pierin Vincenz, som utnämndes till årets bankman i Schweiz 2014 står numera åtalad för bedrägeri. Under rättegången har det bland annat framkommit hur Vincenz missbrukat sitt företagskort. Den glade bankiren har spenderat över 500 000 schweiziska francs (över 5 miljoner kr) på olika nöjen.

Drygt 200 000 schweizerfranc har gått till besök på strippklubbar och 5 000 till att reparera skadorna som uppkommit i ett hotellrum efter ”ett ordentligt gräl” – med en strippa. Bankiren hade även spenderat nästan 30 000 dollar av företagets pengar på att flyga privatjet till Mallorca – för att gå en matlagningskurs.

Vincenz försvarar sig med att allt detta var nödvändigt ”för att upprätthålla en image”. Jo, tjena.
Han är inte gift än, bankiren, men vilken svärmorsdröm…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.