Poddradio

099. Sjukvårdsbistånd till Ukraina – inte pansarskott

Det finns en rad problem med att sända pansarskott till Ukraina.
Veckans Nyheter
Publicerad i
Lästid 1 min

Ett omedelbart eldupphör i Ukraina – och att de ryska trupperna dras tillbaka till Ryssland. Detta är vårt viktigaste krav i samband med kriget i Ukraina. En bestående fred kräver regimskifte i Ryssland – via sanktioner och stöd till den inhemska oppositionen. Ukrainas befolkning behöver sjukvård och mat.

Idag känner väldigt många människor en blandning av rädsla, sorg och vanmakt över den ryska statsledningens brutala militära angrepp på Ukraina. Vi har stor förståelse för det stöd som finns för att skicka vapen till Ukraina. Men vi har valt ett annat alternativ, och i veckans podd diskuterar vi problemen med att Sverige sänt vapen i form av 5 000 pansarskott till Ukraina.

Vill du personligen ge ett bidrag för att stötta Ukrainas befolkning – skicka då en slant till FN:s flyktingorgan UNHCR. Klicka här.

Använd spelaren ovan för att lyssna på avsnittet. Vill du hellre lyssna i din mobiltelefon så hittar du oss även på iTunes (klicka här), Spotify (klicka här) eller i andra appar för poddar.

Lämna en kommentar