Slagserien

Starbucks, Odenberg och kommunal korruption

Slagserien i nummer 173

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#173
Lästid 2 min

Starbucks missade deadline med 8 minuter

Kaféjätten Starbucks advokater hade tänkt försöka sabotera de anställdas strävan efter att bilda fackföreningar vid ett antal av sina kaféer. Genom att förhala och senarelägga tiden då en rad kaféer skulle rösta om att bilda fackföreningar hoppades arbetsgivarnas advokater att de skulle kunna köpa sig mer tid att försöka splittra de anställda. Men advokaternas mailprogram strulade och ansökan till National Labor Board kom inte fram i tid.

Det federala organet gav ingen sympati till Starbucks och slog fast att ansökan kom in för sent…

Mikael Odenberg vill utvisa alla ryska medborgare

Den tidigare försvarsministern Mikael Odenberg (M) har skrivit på Facebook att man ska sluta ”jamsa” med Ryssland. Odenberg, som avgick som försvarsminister redan 2007 efter att Reinfeldt velat skära ned på försvarsbudgeten, har tagit på sig rollen som en svensk ”hök”. Han anser att Väst ska kapa alla förbindelser med Ryssland. Och Sverige bör, enligt Odenberg, upphäva alla uppehållstillstånd för ryska medborgare.

Odenberg får frågan om Sverige verkligen ska skicka exempelvis regimkritiker rakt i armarna på Putin och mumlar något till svar om att de får söka politisk asyl i Sverige.

Tänkte inte på det…

Företag delar ut pris till sina affärspartners

Det kommunala låneinstitutet Kommuninvest och konsultfirman Public Partner delar tillsammans ut Axelpriset, ett penningpris på 25 000 kronor. Priset ska gå till personer som ”stått för särskild goda insatser för att stärka tilliten till offentlig sektor” och har delats ut till höga chefer inom Sveriges kommuner.

Problemet är att konsultfirman i flera fall gör eller har gjort affärer med den offentliga institution inom vilken pristagaren arbetar, vilket gör att det hela andas korruption. När prisutdelare och pristagare konfronterades av tidningen Dagens Samhälle om lämpligheten med priset möttes tidningen av idel oförståelse och spelad oskyldighet.

I know nooothing…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.