Poddradio

100. Två sår som öppnade för Putin att ta makten i Ryssland

En varaktig fred kräver ett regimskifte i Ryssland. Foto: Kremlin.ru (CC BY 4.0)
Veckans Nyheter
Publicerad i
Lästid 1 min

Omedelbart eldupphör – de ryska trupperna måste dras tillbaka. Dessa krav måste vara utgångspunkten för alla diskussioner rörande konflikten i Ukraina. Men det behövs föras en diskussion om det större sammanhang inom vilket denna konflikt måste ses, både historiskt och när det gäller världspolitiken av idag. Det krävs nämligen en djupare förståelse för vad som lett fram till konflikten i Ukraina för att få till stånd en varaktig fred efter de ryska truppernas uttåg.

Använd spelaren ovan för att lyssna på avsnittet. Vill du hellre lyssna i din mobiltelefon så hittar du oss även på iTunes (klicka här), Spotify (klicka här) eller i andra appar för poddar.

Lämna en kommentar