Slagserien

Top Gun, Arla och häxkonster

Slagserien i nummer 174

Ett par boxningshandskar
Veckans Nyheter
Publicerad i
#174
Lästid 2 min

Kim Jong ”Hollywood” Un

Den 25 mars sände Nordkoreas statliga TV en propagandafilm från en framgångsrik raketuppskjutning. Det nya med just denna film var det ”konstnärliga” grepp som använts i propagandafilmen. Borta är raderna av soldater som står i givakt. Istället har Kim Jong-Un hämtat inspiration från 1980-talsrullar som Top Gun.

Musiken, slow motion-effekterna, ja till och med kvaliteten på inspelningen – allt andas 80-tal. Diktatorn själv dyker upp iklädd svarta byxor, svart skinnjacka och – den uppenbart molniga och dimmiga dagen till ära – ett par svarta solglasögon.

Släng er i väggen Dwayne Johnson och Vin Diesel, här är Hollywoods nya actionhjälte…

YouTube player

Kefir – för ryskt för Arla

Många företag försöker överträffa varandra i att visa upp sitt motstånd mot den ryska statsledningens angrepp på Ukraina. Medan smartare företag exempelvis slutade sälja produkter från Ryssland valde den mindre begåvade ledningen för mejerijätten Arla en annan väg: De plockade bort den svenskproducerade filmjölken Kefir från hyllorna.

Skälet var att Arla ansåg att ”förpackningen associeras med Ryssland på ett sätt som vi inte anser lämpligt under rådande omständigheter”. Kefirpaketet pryds med en stiliserad bild på Vasilijkatedralen som står på Röda torget i Moskva. Katedralen har dock inte något med Vladimir Putin att göra, utan invigdes 1561 – nästan 400 år före Putin föddes – och finns med på UNESCO:s lista över världsarv. En liknande byggnad finns dessutom på förpackningarna till Arlas Smetana.

Snacka om stolpskott…

Misstroendevotum för korruption – och häxkonst

Ett misstroendevotum har riktats mot Pakistans premiärminister Imran Khan av oppositionsledaren Shahbaz Sharif. Bakgrunden var ursprungligen korruptionsanklagelser. Men nu har en ny ”åtalspunkt” lagts till: häxkonster! Premiärministern anklagas för att, tillsammans med sin tredje fru, ha utfört ockulta riter i sitt hem för att se till att hans regering inte avsätts.

Bland annat ska premiärministern ha offrat tonvis med kycklingar…

Lämna en kommentar

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.